Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ

Το πιο σημαντικό ίσως, για τα μικρά μέρη, τα επαρχιακά, τα λεγόμενα αποστασιοποιημένα από την πολύβουη μεγαλούπολη και το Κλεινόν Άστυ, είναι να προσελκύουν τον κόσμο και τους επισκέπτες όχι μόνον επειδή είναι όμορφα, αλλά και επειδή έχουν να προσφέρουν ψυχαγωγία όλων των ειδών. Αυτό είναι κάτι που με μεγάλη προσπάθεια το νησί των Σπετσών έχει καταφέρει εδώ και χρόνια. Τα τελευταία όμως πέντε χρόνια ένας πολύ ευαίσθητος και ιδιαίτερος άνθρωπος έχει κάνει μια μεγάλη διαφορά με τις πολιτιστικές του προτάσεις.
Ο Φίλιππος Δεμερτζής – Μπούμπουλης (τετρασέγγονος της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας) ιδρυτής του Μουσείου Μπουμπουλίνας και διοργανωτής του ομώνυμου φεστιβάλ, προσπάθησε με πολύ κόπο και με πολύ μεγάλη κατάθεση χρόνου προσωπικού και οικογενειακού, να δημιουργήσει έναν θεσμό για τον οποίο είμαστε περήφανοι όλοι όσοι ζούμε στις Σπέτσες είτε είμαστε Σπετσιώτες είτε όχι!
Φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Μουσείο Μπουμπουλίνας άνοιξε της πύλες του για να φιλοξενήσει το Φεστιβάλ του Μουσείου Μπουμπουλίνας 2014.  Θα υπάρχει μια φοβερή ποικιλία δρώμενων και θα διαρκέσει περίπου για ένα μήνα και θα ικανοποιήσει και εφέτος, ακόμη και τους πιο δύσκολους επισκέπτες.Σημαντικό στοιχείο είναι πως ότι διοργανώνεται, διοργανώνεται με αγαπη και μεράκι, για αυτο και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Χθες βράδυ Τετάρτη 23 Ιουλίου είχαμε την έναρξη του Φεστιβαλ για το 2014 και ήταν μια έναρξη εκρηκτική! Λαυρέντης Μαχαιρίτσας  σε μια συναυλία που επιφύλαξε εκπλήξεις, αφού ο καλλιτέχνης με αμεσότητα και απλότητα προσέγγισε το κοινό στην κατάμεστη βοτσαλωτή αυλή του Μουσείου όπου δεν χωρούσε άλλο κόσμο. Οι επισκέπτες βρίσκονταν ακομη και εκτός του χώρου της εκδήλωσης και παρακολουθούσαν από μια γιγαντοοθόνη η οποία ειχε στηθεί ακριβώς έξω από τον χωρο του μουσείου για τον σκοπό αυτό! Ο Διονύσης Σαββόπουλος ο οποίος βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό, ανέβηκε στο μικρόφωνο και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την στιγμή που ενας μεγάλος τραγουδοποιός και δάσκαλος, όπως ο Σαββόπουλος , απλά και φυσικά συμμετείχε για στο δρώμενο!
Οι Σπέτσες υπήρξαν ανεκαθεν ένας τόπος με ιστορία ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη! Ενας τόπος έμπνευσης και δημιουργίας για καλλιτέχνες που υπηρετούν κάθε είδος τέχνης. Το φεστιβάλ τιμά και τον τόπο και την τέχνη με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο σε μια εποχή που οι αξίες περνούν κρίση και η κρίση η οικονομική δεν είναι ότι χειρότερο μπροστά στην πνευματική κρίση που διακρίνεται τελευταία. Αξίζουν λοιπόν, συγχαρητήρια στον κ. Δεμερτζή – Μπούμπουλη αλλά και στην οικογένειά του, που με σθένος και ζήλο υποστηρίζουν και στηρίζουν την ιστορία και την τέχνη για χρόνια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου